marți, aprilie 27, 2010

Simplitatea in goana dupa fericire

Simplitatea a devenit,odata cu trecerea vremii si upgradarea constanta o notiune aproape necunoscuta.Oamenii vremurilor noastre,mereu in cautare de lucruri noi, care sa sparga rutina si tiparele conventiilor,uita de lucruri care pot face o zi de cosmar una sblima.Poate parea ciudat ce spun, dar oamenii cauta copilaria deoarece atunci se bucurau de tot ce-i inconjoara : o floare,o pasare,un zambet.
Azi,presati de griji si de alte lucruri " importante " uita de acele mici bucurii care le colorau viata in roz,acele bucurii atat de accesibile.
Oamenii complica lucrurile cu credinta ca ei,de fapt , le fac mai simple. Din acest motiv,fericirea e foarte rara,iar cei ce gasesc poarta spre ea sunt priviti ca niste criminali,deoarece au ceea ce restul doar viseaza,nestiind ca fericirea,obsesia umanitatii dintotdeauna,e de fapt ,atat de aproape de noi.
Am crezut mereu ca fericirea e complicata si inaccesibila,pana cand,intr-un moment de reflectare,am realizat ca singura cheie spre fericire e simplitatea.

vineri, aprilie 16, 2010

Concepte despre viata

Intimitatea......traim intr-o tara democratica si se presupune ca exista.Asta teoretic,pentru ca in realitate azi intimitatea asa cum o stim a disparut aproape cu totul.Suntem monitorizati prin satelit,iar sa spionezi pe cineva a devenit o joaca de copil.
Azi oamenii sunt mult mai dispusi sa spuna lucruri pe care mai apoi sa le regrete,lucruri care in alte circumstante ar fi fost luate in mormant,nerostite.
Oamenii,in goana lor dupa iluzii uita ce sunt,de ce au ajuns unde se afla in prezent,si-au uitat radacinile si ce ii face diferiti.
Azi,sub diverse influente poti mult mai usor dezvalui " prietenilor " lucruri ce ar trebui trecute sub tacere. Zic " prieteni " deoarece cred ca fiecare prieten bun devine odata si-o data dusman.Fara trimiteri,fara aluzii.Oamenii pastreaza in ei instinctele criminale,dar acum , datorirta evolutiei speciei,nu se mai multumesc sa iti ucida corpul.,ci vor sa te ucida spiritual,prin tradare.
Asta nu se intampla doar in Romania , ci pe intreg cuprinsul planetei,ca o pandemie ce a cuprins o specie intreaga. Ne vom trezi oare ? Asta ramane de vazut

vineri, aprilie 09, 2010

Confuzii tardive

Am descoperit ca n-am mai nimic cu creaturile alaturi de care imi placea sa pierd vremea si pe care le credeam parti din mine. Pe care le CREDEAM , insa am realizat in urma unui conflict ca eu nu am nimic in comun cu acele persoane,si nici ei, unii cu altii.
E ciudat ca dupa o viata petrecuta cu ei, vreme in care am impartit totul,sa iti dai seama ca sunt niste srtaini, cel mut niste cunostinte.
E destul de greu sa te decizi la inchieierea unui capitol care s-a intins pe o perioada atat de lunga, insa alta solutie nu-i la orizont.
Si ceaa ce e mai trist e ca mai sunt multi ca mine, care cred ca toti cei care sunt in preajma lor le sunt prieteni, ajungand sa sufere din cauza dusmanilor deghizati. Poate ca nu-s chiar dusmani, dar mai mult ca sigur cei care iti vor binele cu adevarat sunt o parte insignifianta din multimea numita generic " prieteni ".
Asta se intmpla mai ales din cauza prejudecatii conform careia daca nu ai x prieteni, cat mai multi , esti un pericol social, esti catalogat ca fiind asocial si ciudat, un singuratic, devii inexistent in planul social.
Pacat ca societatea a denaturat astfel semnificatia cuvantului " prieten " ,din cauza ei avand loc situatii ca cea pe care am descris-o

joi, aprilie 08, 2010

Despre generatia virtuala

De la o vreme suntem asaltati de progresul tehnologic,iar tehnologia a ajuns o componenta esentiala a vietii cotidiene, indiferent de mediul in care traim.
Acest lucru este vizibil mai ales daca ne gandim la internet.Acesta a devenit o parte esentiala a vietii sociale, in special pentru tineri si adolescenti,care nu concep viata fara mediul virtual in care pot uita de emotii si de teama esecului, lucruri onmiprezente in realitate. Tot mai multi tineri devin dependenti de internet, iar ceea ce este cel mai grav, uita sa comunice atunci cand se afla in fata interlocutorului.
Da, tehnologia e un pas important in evolutia umanitatii,insa,ca orice lucru existent in acest univers material, e caracterizata de dualitate.
Prin dualitate, orice lucru poseda o parte profund pozitiva si alta profund negativa.
Generatia internauta, din care fac si eu parte, a uitat ce este fericirea, chiar daca e relativa, are totusi niste coordonate,variabile de la un individ la altul.Eu cred ca fericirea e aici si acum,bucurandu-te de lucrurile mici : o floare, un fluture, o pasare, o raza de soare, un zambet sincer. Insa oamenii au fost absorbiti in capcana vremii, blocati in trecut si viitor, au uitat sa traiasca si au pierdut " formua fericirii ", atat de simpla si in acelasi timp atat de complicata,atat de aproape si atat de departe.
Oamenii vor descoperi fericirea atunci cand vor intelege ca ea nu tine de dimensiunea materiala in care suntem tinuti captivi inconstient si involuntar,e ceva ce tine de spirit si care se schimba pe masura ce evoluam spiritual.

miercuri, aprilie 07, 2010

Romanii,traditiile & ezoterismul

Romania,departe de ceea ce se vede,e o tara speciala,cu traditii cel putin bizare si cu superstitii mai multe decat ar parea la prima vedere. Pentru romani totul inseamna obligatoriu si altceva decat ceea ce este de fapt. Astfel de interpretari si preocupari mistice sunt frecvente,mai ales in zonele rurale. De asemenea,de foarte multa atentie se bucura interpretarea viselor. Astfel s-au nascut mituri despre tot ceea ce inconjoara taranii : entitati malefice la care se tem sa se si gandeasca, animale, locuri, elemente ale naturii,totul e luat in serios de cei ce traiesc acolo,in Romania rurala.
"Vesnicia s-a nascut la sate " ? Poate,dar stiu sigur ca la sate s-a nascut fericirea,himera atat de cautata de oameni. La sate timpul dispare, n ai vreme sa te gandesti la ce VA FI sau la ce A FOST, esti acaparat de ceea ce ESTE,de mirajul locurilor si de povestile atemporale si incredibile ale batranilor.De exemplu,romanii privesc lacurile cu teama si un oarecare respect,deoarece nu pot vedea pana in strafundul lor,credinta generala fiind aceea ca pe fundul lor salasluieste una din acele entitati malefice mentionate mai sus ; au o ura nebuna pentru serpi, in care vad incarnarea Diavolului,despre urs cred ca e calauza sufletelor pe drumul de dincolo de materie . Mai cred ca daca vezi o calugarita pe strada vei avea noroc,iar daca vezi un preot pe bicicleta,daca portbagajul acesteia e plin o sa ai noroc, iar daca nu, contrariul.
Asa era specia planetei numita " roman " , insa oamenii au inceput sa uite frumusetea si voiosia detaliilor fara de care viata la tara ar fi mia grea, mai searbada si mult mai monotona, iar energia pozitiva degajata de universul rural ar fi diminuata pana la disparitie.
Superstitiile si traditiile romane ii dau o alta identitate tarii, despre care occidentalii cred ca stiu atat de multe, fara a sti de fapt nimic.

Cersetoarea

Sunt cersetoarea lumii de beton,
Sunt vocea fantomatica ce cutremura padurea,
Nu ma gasesti oricat m-ai cauta,caci umblu-aiurea.
Sunt OM intr-o lume de-androizi.
Imi scot sufletul si-l arat tuturor :
Asta sunt eu, asa cum nu ma vreti.
N-am averl'efemere pe care le cautati,
Dar am bogatie spirituala cat pentru'n regat !
Ma priviti si ziceti ca-s nebuna.
Nu-mi pasa,oricum lumea asta-i o minciuna.
Nu e nici rea,nici buna.
E o iluzie pe care toti
O vad ca pe-o confuzie.
Au liber ca tot ce vor sa spuna.

Melancolie de iarna

Simt parfumul iernii,
Mireasma amintirilor duios imbie,
Nostalgic ma gandesc ca n-o sa-nvie
Fantome ce ma bantuie,trecut si viitor.
Ele trec pe langa mine,miraje-ale vietii,
Nu cred decat acum,ieri si maine sa dispara
Caci n-au existat nicicand
Decat la mine in gand

Linistea Iluziilor

E liniste in jur,
Caci sunt inconjurata de iluzii
Si nu se-aude nici macar un murmur
Insa tot ce-a ramas sunt confuzii
Si totu-i efemer
Dar eu inca astept si mai sper.
O voce-mi spune :
" Nimic nu vine-atunci cand il astepti,
In realitate nu exista nici prosti,nici destepti
SI tot in jur e o iluzie "

Despre superficialitate


Multi oameni vad lumea liniar si monoton.Traiesc cu ideea ca tot ceea ce ii inconjoara ar suferi teribil daca ei ar disparea si ca nimeni nu e la fel.
Idei false sunt si in ceea ce priveste arta.Moda,de exemplu,a ajuns sa nu mai fie nimic din ce era la inceputurile sale.Oamenilor li se pare ca totul trebuie sa semene,iar moda presupune originalitate si curajul de a-ti asuma identitatea . Astazi,oamenii aleg sa poarte aceleasi lucruri ca sa fie " trendy ".e ca o uniforma fara care se simt in afara,morti din punct de vedere social.
Cel putin in Romania pe care toit o criticam,asta e cel putin normal,iar cand apare o persoana mai curajoasa, diferita, e privita cu neincredere si chiar cu un oarecare dispret.
O zona underground a modei,cel putin in societatea romaneasca, sunt bijuteriile unicate,create de mana si tot ce inseamna antichitati.
Sunt lucruri cu istorie,cu incarcatura energetica. Sunt concepte,idei si sentimente pe care tu le preiei inconstient atunci cand alegi sa le porti. Sunt parti din cei ce le-au creat si devin parti din curajosii care aleg sa le poarte.Practic, 2 persoane care nu s-au cunoscut si poate ca nici nu se vor cunoaste vreodata se contopesc intr-un mod cel putin bizar
Astfel,lumea in care traim e una a iluziilor si a falsurilor credibile,in care a fi diferit in gandire inseamna sinuciderea pe plan social.