joi, iulie 01, 2010

Mastile rasei umane



Omul....In teorie,acesta este superior tuturor creaturilor de pe planeta.Insa,de o perioada destul de lunga a istoriei,aceasta fiinta creata " dupa chipul si asemanarea Domnului " , a intrat in declin.Oamenii au devenit rai,meschini,au uitat valoarea pe care adevarul o are si consecintele uneori devastatoare ale cuvintelor.......Din cele mai variate motive,oamenii au tendinta sa minta,sa se ascunda.Fie ca vor sa parvina prin intrarea in cercuri elitiste,fie ca vor sa urmeze o miscare,un grup,sau,cel mai grav motiv,fiindca nu se cunosc,ajung sa se ascunda in spatele unor masti atent construite,viata lor devenind astfel o minciuna...
Unii oameni au ajuns atat de departe incat neaga cu desavarsire constiinta,liantul omului cu Dumnezeu,considerand-o un defect.Din acest punct de vedere animalele ne sunt net superioare ; un caine nu va veni langa tine sa il mangai daca simte ca ii esti dusman,o pisica daca se simte neglijata va refuza sa faca lucruri care in mod normal ii faceau placere.Omul insa,chiar daca nu te suporta,daca are nevoie de tine te va trata ca pe cea mai importanta fiinta din viata lui,ca mai apoi,dupa ce si-a vazut dorinta implinita , sa te abandoneze cu desavarsire.Fara mustrari de constiinta,fara regrete.
In Biblie ni se spune ca suntem creati dupa chipul si asemanarea Domnului,insa daca privim o secunda in jur,vom vedea ca nu suntem nici pe departe asemanatori Lui..deoarece daca El ar fi ca noi,lumea nu ar mai exista.Ar trebui ca omul sa incerce sa fie c a Tatal,insa foarte putini fac acest lucru.
Oamenii si-au vandut idealurile ieftin : pe bani,pe faima,avere,putere......insa nu asta conteaza.E-adevarat,banii sunt importanti,insa nu intr-atat incat sa tanjim dupa sume astronomice...Ne fac banii si puterea mai buni,mai altruisti , mai preocupati de ceea ce se intampla in jur ? Nu.Atunci de ce ii dorim atat de mult ?
De ce alergam dupa iluzii ,ca sa ni se revele pe patul de moarte ceea ce ar fi trebuit sa facem in timpul vietii ? Sa ne insinguram si sa fim " elitisti " ,sa ne mintim astfel pentru a nu accepta ca cei din jur ne evita ?
Azi oamenii platesc pretul mastilor pe care le-au purtat si al minciunilor pe care le-au spus de-a lungul istoriei.
Asa ca hai sa lasam mastile de-o parte si sa fim noi insine macar acum,in al noualea ceas. Asta daca mai stim cine suntem....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu