joi, aprilie 08, 2010

Despre generatia virtuala

De la o vreme suntem asaltati de progresul tehnologic,iar tehnologia a ajuns o componenta esentiala a vietii cotidiene, indiferent de mediul in care traim.
Acest lucru este vizibil mai ales daca ne gandim la internet.Acesta a devenit o parte esentiala a vietii sociale, in special pentru tineri si adolescenti,care nu concep viata fara mediul virtual in care pot uita de emotii si de teama esecului, lucruri onmiprezente in realitate. Tot mai multi tineri devin dependenti de internet, iar ceea ce este cel mai grav, uita sa comunice atunci cand se afla in fata interlocutorului.
Da, tehnologia e un pas important in evolutia umanitatii,insa,ca orice lucru existent in acest univers material, e caracterizata de dualitate.
Prin dualitate, orice lucru poseda o parte profund pozitiva si alta profund negativa.
Generatia internauta, din care fac si eu parte, a uitat ce este fericirea, chiar daca e relativa, are totusi niste coordonate,variabile de la un individ la altul.Eu cred ca fericirea e aici si acum,bucurandu-te de lucrurile mici : o floare, un fluture, o pasare, o raza de soare, un zambet sincer. Insa oamenii au fost absorbiti in capcana vremii, blocati in trecut si viitor, au uitat sa traiasca si au pierdut " formua fericirii ", atat de simpla si in acelasi timp atat de complicata,atat de aproape si atat de departe.
Oamenii vor descoperi fericirea atunci cand vor intelege ca ea nu tine de dimensiunea materiala in care suntem tinuti captivi inconstient si involuntar,e ceva ce tine de spirit si care se schimba pe masura ce evoluam spiritual.

Un comentariu: